Referat fra møte i Rivertonklubben 29. september 2016

Referat fra møte i Rivertonklubben 29. september 2016

Hyggelig med rekordstort fremmøte: Jeg talte minst 35 sjeler, og mange nye medlemmer.

Klubben har nå rundt 130 medlemmer. Rivertonklubbens nye logo og designprofil, laget av Marius Renberg, ble presentert.

Etter en langvarig klageprosess har vi tatt tilbake domenenavnet www.rivertonklubben.no, og Eystein Hanssen er i ferd med å legge til rette for vårt nye nettsted. Arbeidet vil pågå utover høsten, så nettstedet er ikke ferdig riktig ennå. Medlemmene vi snart få tilbud om å presentere seg selv (biografi, bibliografi, kontaktinformasjon osv.). Vil man ikke, listes man bare opp som medlem. Vil man, kan man henvise til denne siden hvis journalister, skoleelever eller andre ber om leksikalske opplysninger. Vi kommer tilbake til dette.

Siden får også en egen fane med Ole-Mikal Nilsens fantastiske «krimbibliotek» – en oversikt over norske krimutgivelser fra 1811 (!) og frem til i dag. Dette registeret vil bli fortløpende oppdatert, så let gjerne frem dine egne utgivelser og sjekk at alt stemmer.

Styremedlem Knut Nærum har to ideer som vi jobber videre med:

  • «De dødes tjern»-natten: Hva om vi natt til 23. august inviterer publikum til f.eks. Skomakertjern i Nordmarka for å høre norske krimforfattere lese hele «De dødes tjern» av Bernhard Borge (André Bjerke). Kanskje grilling? Mye som må sjekkes og tilrettelegges, alt fra skogeier til brannvesen og opphavsrettslige spørsmål, men vi jobber med saken.
  • Tidenes beste krimbøker: Rivertonklubbens medlemmer nominerer og kårer tidenes ti beste norske og utenlandske krimbøker. Vi sjekker om en avis er interessert i et samarbeid. Knut Nærum leder arbeidet, og vi kommer tilbake med mer info når vi har bestemt oss for format, jury osv.

Jeg lovet en overraskelse, og den var det kunsteksperten Haakon Mehren som sto for: Han har kommet over et (for oss) ukjent maleri av Sven «Stein Riverton» Elvestad, signert Ørnulf Salicath.

Kveldens hovedattraksjoner var Jørn Lier Horst og eks-torpedo Trond Einar «Badboy» Frednes. Jørn fortalte om sin kjennskap til Trond fra den gang Trond var kriminell og en gjenganger i politirapportene i Larvik, og en imponerende åpen og ærlig Trond Frednes fortalte om sitt liv som kriminell, voldsmann og innsatt. Trond arbeider i dag med å hjelpe tidligere innsatte. Det vil føre for langt å skulle referere alle de tanker Trond delte med oss – om alt fra egen barndom til «forbryterens sinnelag» – men jeg tror jeg kan snakke på vegne av alle fremmøtte når jeg sier at hans beretning gjorde stort inntrykk. Takk til Jørn og Trond, som gjorde dette møtet til noe helt spesielt!

Minner om Kongsberg Krim http://www.kongsbergkrim.no/ 25.–30. oktober og Krimfestivalen i Oslo http://www.krimfestivalen.no/ 9.–11. mars 2017. Årsmøte og utdeling av Rivertonprisen 2016 finner sted torsdag 30. mars 2017 (sett av datoen først som sist!).

Tom Egeland

President i Rivertonklubben

img_4663 img_4662 img_4661 img_4673