Her er norske krimforfatteres favoritter

Her er norske krimforfatteres favoritter

“Jernvognen” av Stein Riverton er den mest populære norske krimromanen, og Karin Fossum den mest populære norske krimforfatteren, viser avstemningen blant Rivertonklubbens medlemmer. “Sort messe” av John Dickson Carr er den internasjonale favoritten. Kåringen skjedde etter at Rivertonklubbens medlemmer først fikk nominere sine favoritter, hvorpå medlemmene stemte på de forfatterne og titlene som hadde fått flest nominasjoner. Her er listene:

Tidenes beste norske kriminalroman

1 Stein Riverton:         Jernvognen    

2 Karin Fossum:          Elskede Poona           

3 Bernhard Borge:      De dødes tjern

4 Torolf Elster:            Historien om Gottlob

5 Arthur Omre:           Smuglere       

Deretter følger: Jo Nesbø: Rødstrupe, Bernhard Borge: Døde menn går i land, Jon Michelet: Hvit som snø,  Kjell Ola Dahl: Kureren, Nikolaj Frobenius: Jeg skal vise dere frykten, Lars Mytting: Svøm med de som drukner, Vidar Sundstøl: Drømmenes land.

 

Tidenes beste utenlandske kriminalroman

1 John Dickson Carr:  Sort messe     

2 Umberto Eco:          Rosens navn              

3 Kerstin Ekman:        Hendelser ved vann   

4 Raymond Chandler: Det lange farvel        

5 Agatha Christie:       Og så var det ingen   

Deretter følger: Jim Thompson: Morderen i meg, Arthur Conan Doyle: Hunden fra Baskerville, Cormac McCarthy: Intet land for gamle menn, Sjöwall & Wahlöö: Døden tar buss, Robert Wilson: Den blinde mannen i Sevilla, Ken Follett: Nålen, Dashiell Hammett: Malteserfalken, Stieg Larsson: Jenta som lekte med ilden, Ira Levin: Et kyss før døden.

 

Siden noen forfattere var representert med bare én tittel, og andre en rekke titler, har vi også talt opp hvilke forfattere som fikk flest stemmer totalt sett (altså fordelt på flere titler). De forfatterne som fikk flest stemmer totalt sett er:

 

Norske krimforfatterne

Karin Fossum

Stein Riverton

Bernhard Borge

Jo Nesbø

Torolf Elster

 

Utenlandske krimforfatterne

John Dickson Carr

Raymond Chandler

Agatha Christie

Umberto Eco

Kerstin Ekman